Subtiele chilismaken hamsteren voor de winter

geplaatst in: Bewaren, Recepten | 0

Iedere chililiefhebber uit het noordelijk halfrond kent het probleem : erg goede chilismaken, van verse en met zorg gekweekte pepers zijn enkel van augustus tem november beschikbaar. De rest van het jaar moeten we het stellen met gedroogde pepers, sambalsausen … Vervolgd

Gevulde lichtpikante pepers (vegan)

geplaatst in: Basisrecept, Recepten | 0

Heel eenvoudig gerecht, en snel klaar. Veganistisch. De vulling : kook rode linzen met wat kruiden naar smaak (je kan gaan voor groene kruiden, of een indische kruidenmengeling), en flink wat olie tot ze helemaal erg goed gaar zijn. Gebruik … Vervolgd

Sambal van hete pepers

geplaatst in: Recepten, Saus, Uncategorized | 2

Ingredienten voor het recept kan je zien op een van de foto’s, ik zorg altijd voor een mengeling van erg hete, hete, en een paar milde pepers. Ik hou enorm van Habanero’s, die gaan er bij ons standaard in. Maar … Vervolgd

Sriracha Chilisaus zelf maken

geplaatst in: Aziatische keuken, Recepten, Saus | 0

Sriracha Chilisaus wordt gemaakt van verse Chilipepers, knoflook, azijn, suiker en zout. Deze oorspronkelijk Thaise saus is friszuur, en zeer gemakkelijk zelf te maken. Ingrediënten: 300 gram verse Chilipepers. Ik heb vooral Thai pepers gebruikt, en enkele Cayenne, De Arbol … Vervolgd

Heerlijke chilipoeders

geplaatst in: Bewaren | 0

Chilipoeders in kleine hoeveelheden, maar er zitten zeer aromatische bij. Van links naar rechts op de eerste foto: Hot Lemon, Aji Limo, Aji Golden, Orange Habanero, Chocolate Habanero, Antillais Carribean Habanero, Fatalii. Van links naar rechts op de tweede foto: … Vervolgd

Hot Ketchup

geplaatst in: Basisrecept, Bewaren, Recepten, Saus | 0

Ingrediënten: 3 kg rijpe tomaten – 1 kleine ui – 350 ml azijn (appelazijn bijvoorbeeld) – 140 g bruine suiker (of een mengeling van bruine suiker en rietsuiker) – zout – peper – muskaatnoot – kaneel – 1 cayennepeper – … Vervolgd

Hoe post je een recept op chilis.be?

geplaatst in: Recepten | 0

Registreer je eerst op de homepage. Gebruik geen spaties in de usernaam ! Je ontvangt een email dat je paswoord bevat. Log nu in met het ontvangen paswoord. Eenmaal ingelogd, gebruik de functie in het menu onder berichten: Nieuw bericht. … Vervolgd

American burger met ui, jalapeno en Hot Magic Mustard South Carolina Sauce

Ingrediënten (voor 2 personen) Kwaliteit (!) gemalen rundsvlees voor 2 grote hamburgers Hamburgerbroodjes voor grote hamburgers (gekocht in Delhaize) 2 kleine uien 4 jalapeno pepers komkommer tomaat Voor de saus : Basissaus: http://www.infotalia.com/nld/culinair/recepten/recepten_detail.asp?recept=2982 100 g mosterd 50 ml ciderazijn 50 … Vervolgd

Steak Stroganoff met pit

geplaatst in: Recepten, Vleesgerecht | 0

Ingrediënten (2 personen) : 1 dunne lende steak voor 2 personen 2 rode of 1 rode en 1 groene paprika een 10tal champignons 1 ui 1 theelepel tomatenpuree 1 derde van een blokje kruidenbouillon 200 cl volle room paprikapoeder chilipoeder (bv. … Vervolgd

Steak met pittige provencaalse saus

geplaatst in: Recepten, Vleesgerecht | 0

Ingrediënten voor de saus (4 personen) : 3 rode paprika’s 1/2 cayenne peper 1 witte ui 2 teentjes look een halve liter ingemaakte tomaten een half vetarm kruidenbouillonblokje peper, zout, provencaalse kruiden Bereiding : Snijd de paprika’s, ui, cayenne peper, … Vervolgd

Scampi in groene currysaus

Scampi met groene curry saus http://frantasticfood.com/?p=6479 http://thaifood.about.com/od/thaicurrypasterecipes/r/greencurrypaste.htm?p=1 Maak de groene curry pasta zelf in een vijzel, met volgende ingrediënten , vijzel eerst de droge ingrediënten, en voeg daarna de natte toe : 1 stengel citroengras (indien beschikbaar) 1 tot 3 … Vervolgd

Red Reno

geplaatst in: Recepten, Stoofpotje, Vleesgerecht | 0

Dit is een heerlijke pikante variant van onze Vlaamse stoverij. Ingrediënten voor 3 tot 4 personen : 750 gram rundsstoofvlees – 2 uien van medium grootte – 3 teentjes look – 10 chilis van verschillende variëteiten afhankelijk van de gewenste … Vervolgd

Chili poppers

geplaatst in: Appetizer, Recepten | 0

Ingrediënten : chili pepers en cheddarkaas Bereiding : Snijd de pepers doorlangs, ontdoe ze van hun zaden en zaadlijsten. Vul ze met cheddarkaas of een gelijkaardige kaassoort. Kruid af met peper. Bak ze in de oven gedurende 5 tot 10 … Vervolgd

Chilis met fruit

geplaatst in: Appetizer, Fruitgerecht, Recepten | 0

Ingrediënten : fruit : 1 mango – 1 kiwi – 4 phesalis (lampionvruchten); chilis : orange habanero, red carribean habanero, hot lemon Bereiding : Veel simpeler als dit kan het niet worden ! Snijd het fruit in grote stukken, snijd … Vervolgd

Pikante bruschetta

geplaatst in: Appetizer, Broodgerecht, Recepten | 0

Ingrediënten : enkele schijfjes brood – olijfolie – zeezout – peper – smaaktomaten – rode pikante chili peper (cajamarca, cayenne, …) – teentje look Bereiding : Ontdoe de chili peper van zaden en steel en snijd ze in halve ringetjes of stukjes. … Vervolgd

Salsa fresca

geplaatst in: Appetizer, Recepten, Salsa | 0

Ingrediënten : 2 tomaten – 1 ui – 2 jalapeno of andere milde pepers – 2 serrano of andere pittige pepers – koriander Bereiding : Snij tomaten, ui en pepers zo klein mogelijk. Meng het sap van een kwart citroen, eventueel 2 … Vervolgd