Pasta met groentjes en coppa di parma

Pasta met groentjes en coppa di parma

geplaatst in: Italiaanse keuken, Pasta, Recepten | 0

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 uien
  • 1 teentjes look
  • 1 courgette
  • 1 rode peper (cayenne, chenzo, fresno)
  • 40 cl opgelegde tomaten
  • 200g coppa di parma, of gelijkaardig
  • 50g parmezaanse kaas of gelijkaardig
  • 250g spaghetti

Bereiding :

Saus :

Snijd uitjes, look en rode chili fijn. Snijd de courgette in schijven of kleiner. Snijd de coppa di parma in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Ik gebruik in dit recept heel dun gesneden coppa, die ik pas als de pasta klaar is toevoeg.

Fruit de uien in olijfolie, voeg de look en de chili toe, voeg de courgette toe, kruid met peper en zout. Voeg nu de tomatenjus toe, en laat een 10tal minuten sudderen. Zorg tijdens het koken dat het vocht niet volledig verdampt: voeg kookwater aan de pasta toe indien nodig.

Kook water en laat de spaghetti koken. Giet de spaghetti af als ze al dente is, en roer de spaghetti door de saus. Laat nog even op het vuur staan, en voeg een deel van de kaas en een deel van de coppa toe. De rest serveer je op tafel om toe te voegen naar keuze.

Reacties zijn uitgeschakelt.