Hete (kip) curry met chilipepers en paprika’s

Hete (kip) curry met chilipepers en paprika’s

Dit recept kan ook zonder de kip gegeten worden, dan is het een vegetarische curry, maar zeker niet minder lekker.

Ingrediënten voor 6 personen : 2 dubbele kippefilets – 2 grote uien – een 8tal milde paprika’s zoals Anaheim, Kapia, Pasilla Bajio, … zowel groene als rode paprika’s – pittige pepers: 2 groene cayenne pepers en 2 rode cayenne pepers – 3 of meer teentjes knoflook – 2 cm verse gember – 1 tl koriander – 2 tl komijn – 2 tl kurkuma – 2 tl curry – 1/2 tl kaneel – 1/2 tl zwarte peper – cayennepoeder of flakes of ander aromatisch chilipoeder – paprikapoeder – enkele eetlepels ingedikte tomatenpassata – 2 kafirlimoenblaadjes – sojaolie – visolie – 2 blikken kokosroom

Voorbereiding : Ontdoe de cayennepepers van hun zaadjes en snijd ze fijn. Snijd de knoflook en de gember fijn. Snijd de rest van de groenten, inbegrepen de grotere pepers – in stukken van maximum 1 cm. Snijd de kip in stukken van 2 cm.

Plet de droge kruiden voor de groentenbereiding in de vijzel: zwarte peper, koriander, komijn, kurkuma, curry, kaneel, chilipoeder, paprikapoeder.

Marineer de kip in sojaolie, knoflook, en voeg ook hier wat extra kruiden toe: kurkuma, curry, komijn, chilipoeder, paprikapoeder.

Bereiding van de kip : verhit kokosolie in een pan, voeg de gemarineerde stukken kip toe en bak aan alle zijden. Zet van het vuur.

Bereiding van de groenten : Verhit kokosolie in een pot. Voeg opeenvolgend de knoflook, de ui, de paprika en verse chilis toe. Voeg de kruidenmengeling toe en roer ze goed door de groenten. Voeg de gember, sojaolie en visolie toe. Voeg de kokosroom toe, en de kafirlimoenblaadjes, liefst verse blaadjes want die geven een heel eigen smaak en aroma af. Laat geruime tijd inkoken.

Kook tomatenpassata in tot het een dikke tomatensaus is, en voeg enkele eetlepels toe aan de currysaus, roer het geheel goed door. De curry gaat donkerder kleuren. Als je het recept met kip klaarmaakt, voeg dan nu de kip toe.

Laat nog een 10tal minuten intrekken.

Serveer deze overheerlijke curry op basmatirijst.

 

Reacties zijn uitgeschakelt.