Gestoomde kabeljauw met mosterdmasala

Gestoomde kabeljauw met mosterdmasala

geplaatst in: Aziatische keuken, Recepten, Visgerecht | 0

Dit gerecht uit Bangladesh komt uit het receptenboek van Rick Stein “Rick Stein ontdekt de Oriënt”. Mijn recept is een variant erop.

Ingrediënten voor 4 personen : 4 kabeljauwmoten – 2 uien – 4 teentjes look – 1 rode cayenne peper – cayenne poeder – mosterdzaad – kurkumapoeder – 2 groene cayenne pepers – 1 rode ui of een zoete witte ui – 2 rode en 2 gele paprika’s – 250 gram rijst

Bereiding : Snijd ui en look en rode cayennepeper in kleine stukjes. Plet 3 theelepels mosterdzaad in de vijzel, meng met 1 theelepel cayenne poeder en 1 theelepel kurkumapoeder, peper en zout. Laat ui, look en cayennepeper en de kruiden sudderen in een pan met 6 eetlepels olijfolie gedurende 10 minuten. Voeg water toe indien de marinade droog komt te staan.

Wrijf de kabeljauwmoten in aan 1 zijde en leg de kabeljauw met die zijde naar onder op een vel aluminiumfolie. Wrijf nu ook de bovenzijde van de kabeljauw in met de marinade. Snijd de rode ui of zoete witte ui in fijne ringen. Snijd de groene chili pepers in fijne ringen – je hoeft het zaad niet te verwijderen. Garneer de kabeljauwmoten met wat uiringen en peperringen. Maak 4 waterdichte pakjes. Stoom de vis 20 minuten in de stoompan tot ze gaar is. Je kunt de vis ook klaarmaken in de heteluchtoven op 160 ° in ongeveer dezelfde tijd.

Kook de rijst.
Snijd de rode en gele paprika’s in kleine blokjes en bak ze in wat olijfolie tot ze gaar zijn, kruid ze bij met peper en zout. Meng de paprika’s door de rijst.

Serveer de kabeljauwmoten met de rijstmengeling.

Reacties zijn uitgeschakelt.