Pizza met ham, rucola en chilis

Pizza met ham, rucola en chilis

geplaatst in: Italiaanse keuken, Pizza, Recepten | 0

Ingrediënten voor 2 grote of 4 kleine pizza’s : 375 gr bloem – 30 gram verse gist of 1 pakje droge gist – 250 gram tomatensaus – 300 gram geraspte kaas waarvan 150 gram geraspte mozarella kaas – sneetjes Italiaanse rauwe ham – enkele hungarian wax pepers of jalapeno pepers.

Bereiding : Kneed een deeg met bloem, gist, 2 1/2 dl lauw water, olijfolie en zout. Laat het geheel minstens een half uur rijzen. Verdeel het deeg in het aantal gewenste porties (2 porties voor grote, 4 porties voor kleine pizza’s). Neem een portie en rol het dun uit tot een pizzabodem, gebruik bloem om het kleven tegen te gaan. Leg de pizzadeeg op een licht met olijfolie ingesmeerde ovenplaat. Beleg de pizzadeeg, maar blijf minstens 2 cm van de rand : een dunne laag tomatensaus, daarover de geraspte kazen. Kruid met gemalen peper. Geen zout, de rauwe ham zal voldoende zoutsmaak geven. Zorg ervoor dat je het deeg nog altijd kunt zien onder de tomatensaus en kaas (maw : beleg niet te zwaar, dat komt de pizza niet ten goede). Schuif nu de pizza in de oven, hetelucht-stand op 170 °.

Wanneer de pizzaranden beginnen te kleuren (10tal minuten), schuif dan de pizza even uit de oven om de andere ingrediënten toe te voegen : garneer met sneetjes Italiaanse rauwe ham, met blaadjes raketsla, met pepper rings. Laat de pizza nog enkele minuutjes in de oven staan, eventueel op grillstand.

Foto : een half/half pizza : de ene helft voor de pepper lover, de andere voor de pepper hater (echt , die bestaan ook).

Reacties zijn uitgeschakelt.