Pikant gevulde paprika’s

Pikant gevulde paprika’s

Ingrediënten voor 4 gevulde paprika’s (of courgetten) : 4 paprika’s(rood of groen) of 4 courgetten of een mix hiervan – 1 teentje look – 2 sjalotten of 1 middelgrote ui – 2 of 3 of meer jalapeno’s – 1 of meer pikante pepers, naar keuze (Cajamarca, Cayenne, …) – 3 tomaten – 50 gram rijst – 500 gram rundsgehakt (of een mengeling met overwegend rundsgehakt) – Provençaalse kruiden – evt. parmezaanse kaas

Bereiding : Kook de rijst. Snijd ui, look, ontzade jalapeno’s in kleine stukjes. Snijd de tomaten in stukjes. Snij het deksel van de paprika’s en ontdoe ze van hun zaden – snij de courgettes doorlangs en haal met een theelepel de zaadmassa eruit zodat ze ‘bootjes’ vormen.
Bak het vlees apart op. Bak de ui, look, jalapeno’s, tomaten in een pan met een weinig olijfolie. Kruid met peper, zout, provençaalse kruiden. Voeg het vlees toe en de rijst en meng alles. Laat nog een minuutje doorsudderen.

Vul de paprika’s of courgettes met de mengeling en plaats ze in een met olijfolie ingevette bakplaat. Garnaar eventueel met dunne schijfjes parmezaanse kaas. Laat 30 minuten bakken in een oven van 175 ° – 180 ° .

Reacties zijn uitgeschakelt.