Chilis en courgette – zachte-en-pikante salade

Chilis en courgette – zachte-en-pikante salade

Groenten voor bij de maaltijd voor 2 personen : 1 courgette – 5Hungarian Wax pepers en 5 Pepperoncini pepers (of een tiental milde groene of halfrijpe pepers) – zout en peper

Bereiding. Dit gerecht is even simpel als het lekker is. De zachte lichtzoete smaak van de courgetten combineert uitstekend met de pittige en scherpere smaak van de chilis. Gebruik courgettes die sappig, smaakvol en dus niet te groot gegroeid zijn. Gebruik veeleer groene en mildere chilisoorten.

Schil de courgette en snijd de stengel weg.. Snijd ze doorlangs. Haal het zaadpulp eruit met een kleine lepel. Snijd de courgettehelften in lange repen van ongeveer 1 cm dikte en 8 cm lengte. Snijd de stengel van de chilis en snijd de chilis doorlangs. Verwijder zaad en zaadlinten. Kruid het geheel van courgettes en chilis met gemalen peper en zeezout. Verhit een eetlepel olie in een pan, en bak de groentenmengeling gedurende een vijftal minuten op een laag vuurtje tot de groenten kleur krijgen en zacht zijn.

Reacties zijn uitgeschakelt.