Pikante schotel met paneer

geplaatst in: Indische keuken, Recepten | 0

Paneer is zeer eenvoudig zelf te maken. Breng een liter volle melk aan de kook, zet ze van het vuur en knijp er een citroen in uit. Laat 30 minuten staan, roer enkele keren, en giet het vocht dan door een doek zodat het stremsel of de klonters overblijven in de doek. Nijp het vocht goed uit de doek en leg die in een vergiet en zet er een gewicht op (bijvoorbeeld de pot waarin je de melk gekookt hebt, gevuld met water). Eenmaal afgekoeld, zet je de paneer in de ijskast.

Voor de saus: bak een ui en look in een pan, en voeg er de geurige Indische kruiden aan toe: koriander, komijn, gember, chili, garam masala. Roer dooreen, voeg de gesneden paprika toe. Voeg daarna tomatensap toe en laat inkoken. Als de saus dikt, voeg dan de paneer in blokjes toe, en laat een 5 tot 10 minuten meekoken.

Reacties zijn uitgeschakelt.