Red Reno

Red Reno

geplaatst in: Recepten, Stoofpotje, Vleesgerecht | 0

Dit is een heerlijke pikante variant van onze Vlaamse stoverij.

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen : 750 gram rundsstoofvlees – 2 uien van medium grootte – 3 teentjes look – 10 chilis van verschillende variëteiten afhankelijk van de gewenste hitte – 5 tl komijnzaad – 1 tl cayenne chilipoeder – 1 tl oregano

Bereiding : Snijd de chilipepers doormidden, verwijder de zaadjes en laat de pepers sudderen gedurende 10 minuten in een halve liter water. Verwijder de pepers uit het vocht zonder het vocht weg te gooien.

Fruit grofgesneden uien in olijfolie, voeg fijngesneden knoflook toe, voeg een klontje boter toe en laat smelten, voeg het rundsstoofvlees in blokken van 2 cm toe en roer om zodat alle zijden bruinen, kruid af met zwarte peper.

Meng komijnzaad, chilipoeder en oregano in de vijzel, voeg de kruiden toe aan het vlees en meng het onder. Voeg daarna de chilipepers toe.

Laat anderhalf uur sudderen onder deksel en voeg het pepervocht toe naargelang het nodig is, laat het gerecht niet uitdrogen.

Dit is een heerlijke pikante variant van onze Vlaamse stoverij. Aan te raden met … frietjes natuurlijk.

Reacties zijn uitgeschakelt.