Hete veggie curry met pijnboompitten

Hete veggie curry met pijnboompitten

Ingrediënten (3 personen) :

  • 2 rode paprika’s
  • 50 gram groene erwten
  • 50 gram pijnboompitten
  • ½ ajuin
  • 1 tomaat
  • 1 verse rode cayenne peper
  • ½ scotch bonnet
  • 200 gram kokosmelk
  • basmati rijst voor 2 personen

voor de curry pasta :

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 gedroogde chili pepers (cayenne)
  • 1 stuk gember
  • zwarte peperbolletjes
  • grof zout
  • koriander
  • kurkuma
  • curry
  • komijn
  • kardemompeulen (2 teentjes)
  • kaneel ( ½ )
  • mosterdzaad

Bereiding :

Verhit de pijnboompitten in een pan zonder olie toe te voegen tot ze kleuren. Gebruik de helft van de pijnboompitten voor de saus, de andere helft voeg je op het einde toe aan de curry.

Meng de ingrediënten tot een pasta in de vijzel met olijfolie.

Verhit een kom met olijfolie en voeg de pasta toe. Voeg de ajuin toe en vermeng met de pasta. Voeg een tomaat in stukken toe. Voeg de verse pepers toe. Voeg de paprika’s toe en laat garen.

Voeg 200 gram kokosmelk toe, breng aan de kook en laat dan minstens 15 minuten intrekken op een laag vuur.

Breng intussen ook de rijst aan de kook, en wanneer het water is weggekookt en de rijst gaar is, en laat dan de rijst onder deksel rusten.

Voeg de erwtjes pas toe een 5tal minuten voor de saus klaar is, en enkele minuten langer als de erwtjes niet voorgekookt zijn. Garneer de curry met de rest van de pijnboompitten.

Reacties zijn uitgeschakelt.