Indische kip curry

Indische kip curry

Ingrediënten : 400 gram kippefilets – 2 teentjes look – 1 middelgrote ui – 3 groene chili pepers (jalapeno, hungarian wax) – groene sla – zout, gemalen peper, kurkuma, komijn, koriander, gepelde tomaat, room, honing, balsamic azijn, curry pasta of garam masala.

Bereiding kip curry : pel en snijd de ui in stukjes. Snijd de kippefilets in blokjes. Pel en ontkiem de look, pel en ontdoe de chilis van zaden, snijd de look en chilis in kleine stukjes. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan, voeg de ui toe. Voeg na een minuut de kippeblokjes toe. Roer om. Voeg na een 6 tal minuten de look en 2 van de 3 chilis (gemengd) toe. Laat bakken tot de kip klaar is. Voeg dan zout toe, kurkuma, komijn, koriander (naar smaak). Voeg een gepelde tomaat en een theelepel curry pasta toe of iets meer naar smaak. Voeg 2 soeplepels room toe. Roer om en laat nog even op een zacht vuur inkoken.

Bereiding pikante sla : meng een eetlepel olijfolie, gemalen peper, gemalen zeezout, de rest van de chili mengeling, een halve teelepel honing, een soeplepel balsamic azijn. Meng deze mix onder de sla.

Tip : lekker met basmati rijst

Dit recept heb ik geplukt van de website van Manju Malhi : http://www.britspice.co.uk/ of http://www.manjumalhi.co.uk

Reacties zijn uitgeschakelt.