Geglazuurde kip met Habanerosaus

Geglazuurde kip met Habanerosaus

geplaatst in: Gevogeltegerecht, Recepten | 0

Ingrediënten : 1 citroen – 1 teentje look – 1 dubbele kippeborstfilet – 1 habanero peper – 1 ui – passata of sap van enkele tomaten.

Bereiding : Snijd habanero peper (zonder zaadjes), ui en look in stukjes. Plet in de vijzel de habanero peper, theelepeltje (balsamico)azijn, 2 eetlepels tomaatsaus, ui, look en zout. Kruid de kippefilets aan beide zijden met zeezout en zwarte peper. Bak de kip in olijfolie tot hij aan beide zijden goud gekleurd is. Smeer ze daarna in aan alle zijden met de saus en voeg het sap van citroen bij. Bak de kip op een laag vuur aan beide zijden, smeer geregeld in met saus en voeg citroen toe tot die opgebruikt is en een weinig water.

Voorziene baktijd : 30 minuten. Kan zowel koud als warm opgediend worden.

Reacties zijn uitgeschakelt.