WTF! Let’s dry this hot sh… Hellfire!
Habanero chocolate, orange, red Antillais Carribean, Scotch Bonnet, Trinidad Scorpion and the like ! Dit gaat hitte geven in de vreselijkste winterdagen 😀
Alles wat geschreven wordt op deze site, vind je hier terug ...
Habanero chocolate, orange, red Antillais Carribean, Scotch Bonnet, Trinidad Scorpion and the like ! Dit gaat hitte geven in de vreselijkste winterdagen 😀
Zacht en zoet paprikapoeder van Kapia paprika 🙂 Heerlijk glanzende paprika, de planten dragen vele grote gelijkvormige vruchten die je makkelijk in schijven kunt snijden. Perfecte droogpaprika met zoet aroma.
Vandaag bezocht Tuinhier Waregem mijn peperkwekerij. Het was zowat de eerste zonnige periode deze week bij hun bezoek deze middag. Perfect timing! Na een volledige week doornat regenweer en eigenlijk ook al stevige koude periodes, heb ik pas vandaag de … Vervolgd
Espelette geoogst op de knieën, tussen het wilde bladgroen van mijn Espelette peperplanten. De tunnel is nu een wildernis, of toch bijna, de paadjes zijn enkel nog via acrobatische stappen en uitgebalanceerde bewegingen te begaan, en de oogst gebeurt met … Vervolgd
Vandaag was de Tuinhier groep van Kuurne ‘Carpe Diem’ op bezoek bij chilis.be. Ik heb mijn uitleg gedaan over mijn chiliteelt en we deden een korte excursie naar mijn eetbos achter de chilitunnel. Na het proeven van een appetitoso gevuld met … Vervolgd
Deze week de eerste oogst voor het droogproject van Aardendwerk bvba, zie de foto’s met Espelette pepers en Cayenne pepers. De pepers worden gedroogd en dan tot poeders vermalen en vermarkt onder de naam ‘Kleur & Kruid’. Vanaf volgende week bied … Vervolgd
Zowat het beste chilipeperpoeder vind ik dat wat ik van de Hongaarse variëteit Füszer Csipüs maak. De Füszer Csipüs plant produceert een gemiddeld aantal stevige langwerpige pepers, zeker geen overdreven grote opbrengst. De pepers zijn doorgaans even breed boven en onder. Onderaan durven … Vervolgd
Een eerste batch paprika’s van de variëteit Hatvani Eros, een Hongaarse var, is intussen gedroogd en vermalen tot een heerlijk donker en aromatisch mild paprikapoeder dat vlot zijn weg zal vinden in tal van gerechten die paprikapoeder kunnen gebruiken.
De eerste ingemaakte pepers zijn een feit. 1,5 liter azijn aan de kook gebracht met 0,75 liter water, 20 gram zout en 200 gram suiker. Laat enkele minuten goed doorkoken, giet nog heet over de gewassen pepers in potten en … Vervolgd
It’s a jungle out there. Oogsten moet omzichtig gebeuren om zo weinig mogelijk schade te verrichten aan de planten. De eerste pepers van vele milde en hete variëteiten rijpen af. Voor een aantal superhete als Habanero is het nog even … Vervolgd