Sriracha Chilisaus zelf maken

geplaatst in: Aziatische keuken, Recepten, Saus | 0

Sriracha Chilisaus wordt gemaakt van verse Chilipepers, knoflook, azijn, suiker en zout. Deze oorspronkelijk Thaise saus is friszuur, en zeer gemakkelijk zelf te maken. Ingrediënten: 300 gram verse Chilipepers. Ik heb vooral Thai pepers gebruikt, en enkele Cayenne, De Arbol … Vervolgd

Heerlijke chilipoeders

geplaatst in: Bewaren | 0

Chilipoeders in kleine hoeveelheden, maar er zitten zeer aromatische bij. Van links naar rechts op de eerste foto: Hot Lemon, Aji Limo, Aji Golden, Orange Habanero, Chocolate Habanero, Antillais Carribean Habanero, Fatalii. Van links naar rechts op de tweede foto: … Vervolgd

Hot Ketchup

geplaatst in: Basisrecept, Bewaren, Recepten, Saus | 0

Ingrediënten: 3 kg rijpe tomaten – 1 kleine ui – 350 ml azijn (appelazijn bijvoorbeeld) – 140 g bruine suiker (of een mengeling van bruine suiker en rietsuiker) – zout – peper – muskaatnoot – kaneel – 1 cayennepeper – … Vervolgd

Zaadjes van chili pepers

geplaatst in: Uncategorized | 0

Vandaag heb ik nog een aantal chili pepers geplukt waarvan ik de zaden zal nemen om het volgende jaar te gebruiken, en ook als aanbod in de webshop. De drogende zaadjes op de 2de foto liggen te drogen sinds einde september. … Vervolgd

Straatverkoop / Veldverkoop 10 oktober 2015

geplaatst in: Uncategorized | 0

Op 10 oktober tussen 10 en 17h. is er opnieuw de chilis.be straatverkoop/veldverkoop. Iedereen met interesse in chilis is zeer welkom. Dagverse chilis, van mild over heet tot zeer heet, zijn te verkrijgen. Adres is dit jaar niet mijn thuisadres, … Vervolgd

Plukken plukken plukken …

geplaatst in: Uncategorized | 0

Zo’n 12 kg Cajamarca, 6 kg Espelette en iets meer dan 1 kg Hot Lemon. De Hot Lemon variëteit zal pas in enkele weken volop afrijpen. Geplukt voor de kruiden Kleur&Kruid van Aardendwerk. Binnenkort zijn alle chilikruiden van Kleur&Kruid ook op mijn … Vervolgd

1 2 3 4 5 6 25