Steak met pittige provencaalse saus

Steak met pittige provencaalse saus

geplaatst in: Recepten, Vleesgerecht | 0

Ingrediënten voor de saus (4 personen) :

  • 3 rode paprika’s
  • 1/2 cayenne peper
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes look
  • een halve liter ingemaakte tomaten
  • een half vetarm kruidenbouillonblokje
  • peper, zout, provencaalse kruiden

Bereiding :

Snijd de paprika’s, ui, cayenne peper, lookteentjes in heel fijne stukjes.

Laat de ingemaakte tomaten inkoken op een laag vuur.

Voeg de ui en look toe aan een pan met olijfolie op laag vuur. Voeg daarna de paprika en cayenne peper toe. Roer dooreen tegen het aanbakken.

Voeg de groentjes toe aan de inkokende tomatensaus. Kruid met peper, zout en provencaalse kruiden. Los een half bouillonblokje op in een halve tas kokend water, en giet de bouillon bij de tomatensaus. Laat de saus verder inkoken op laag vuur, dek de pot af met deksel, en kijk regelmatig of ze niet aanbrandt en nog voldoende vochtig is.

Wanneer de saus klaar is, bak je de steaks in een pan met royaal boter aan langs beide zijden. Kruid goed af met peper en zout.

Serveer de steak met zijn jus en drappeer daarover royaal de tomatensaus. Serveer met frietjes.

 

Reacties zijn uitgeschakelt.