Zaaidag 2016

Zaaidag 2016

geplaatst in: Over chilis.be | 0

Vandaag 13 maart was zaaidag voor de chilis!

Volgende variëteiten werden het talrijkst uitgezaaid:

– Cajamarca, voor het droogproject, maar ook een uiterst aromatische peper in sausjes

– Cayenne, de milde en zachte onder de hete pepers, ook voor het droogproject o.a.

– Espelette, met een zeer specifiek aroma, ook voor het droogproject

– Fuszer Csipus, Hongaarse var met lichte hitte, maar uitstekende smaak, heerlijk poeder

– Hot Lemon, citrusaroma’s, heerlijk bij vis

– Jalapeno M, voor salsa’s en tal van andere toepassingen

– Kapia, paprika-type met erg zoete smaak

– Ancho 101, groen geoogst, milde paprika

– Hatvani Eros, aromatische Hungaarse var

– NuMex Primavera, een Jalapeno type met pit

– Pimientos de Padron, de Spaanse tapaspeper

– Piquillo de Lodosa, een milde Spaanse paprika

– Appetitoso, ronde pepers, lichte hitte, heerlijk om te vullen met kaas

Bio-potgrond

Dit jaar heb ik gezaaid in bio-potgrond, wat vrij moeilijk te verkrijgen is op de particuliere markt, maar daar zal in de komende jaren zeker meer aanbod van komen, dat kan niet uitblijven. Ik gebruik Eeckhaudt – Verta potgrond met bio-label, zonder chemische meststoffen.

 

Reacties zijn uitgeschakelt.