Rocoto

Rocoto

geplaatst in: Chilis, Zeer pikant | 0

Rocoto pepers zijn extreem heet. Ze worden vaak gevuld met vetrijke vulling wat de hitte opneemt. Ze worden ook vers in salsa’s gebruikt.
Rocoto is allicht de beroemdste van de Pubescens species. Ze hebben hun herkomst in de Andes regio van Peru waar ze ook ‘Manzano’ worden genoemd wat appel betekent, te danken aan de appelvorm van de vrucht. Nog andere namen zijn Locoto, Chilli Peron, Chilli Caballo, Chilli Ciruelo. De pepers zijn zeer heet, hebben een appelvorm van ongeveer 5 op 3 cm, hebben een dikke vruchthuid, en gelijken dus ook op kleine blokpepers. Ze rijpen van groen naar rood. De zaden van deze peper zijn bruin tot zwart, waardoor je ze makkelijk kunt onderscheiden van andere variëteiten. De zaden kiemen traag en hebben daarvoor voldoende warmte nodig, niettemin bieden ze weerstand aan lage temperaturen : je kan een rocoto plant dan ook makkelijk als meerjarige plant houden.

Reacties zijn uitgeschakelt.