Peters Pepers en andere chileheads online

Peters Pepers en andere chileheads online

geplaatst in: Over chilis.be | 0

Dave DeWitt (ook gekend als de Pope of Peppers) en Paul W. Bosland schrijven in hun voorwoord van het boek ‘The Complete Chile Pepper Book’, dat in de voorbije 20 jaar de interesse voor chilis enorm is toegenomen. Chilis zijn niet langer te mijden, maar kunnen niet langer gemist worden, hun smaken en aroma’s zijn beter gekend nu, en de verschillende variëteiten komen meer in de aandacht.

Het is dan ook normaal dat de social media en online pagina’s bruisen met chileheads overal ter wereld die hun ding doen met chilis, in de keuken of in de tuin of omwille van hun gezondheidseffecten of…

Hier vind je een overzicht van online – en sociale media pagina’s die chilis als thema hebben.

Duitstalige site van Harald Zoschke, met veel info over pepers en gekoppeld aan een shop voor aankoop van ondermeer goede kwaliteit van peperzaden

Duitse site van Peter Merle met een zeer uitgebreid assortiment chilipeperzaden van uitstekende kwaliteit

South Devon Chilli Farm is gestart in 2003 en kweekt intussen meer dan 10.000 chili planten jaarlijks. Zaden, pepers, andere chili-producten te koop.

Azienda Agraria Sperimentale Stuard is een speciaal bedrijf in Parma, Italië dat nauw aanleunt bij universiteit en onderzoek verricht. De website is enkel in het Italiaans goed leesbaar, er is ook een shop aan gekoppeld waar tal van chilipeperzaden te koop zijn, heel veel daarvan zijn ornamenteel. Ik bezocht er ooit Mario Dadomo temidden zijn peperplantage waar hij experimenteerde met het kweken van nieuwe variëteiten.

Site van de Pope of Peppers Dave DeWitt, stichter van de National Fiery Foods and BBQ show, het grootste en meest bezochte event wereldwijd van spicy foods & BBQ, in Albuquerque, New Mexico. Dave heeft inmiddels ook vele boeken geschreven en niet enkel over chilis.

The Chile Pepper Institute aan de New Mexico State University meldt de enige internationale non-profit organisatie te zijn die gewijd is aan onderzoek en ontwikkeling van Capsicum of chili pepers. Dr. Paul W. Bosland aka the ‘Chileman’ is medestichter van dit instituut, en is een gerenommeerd expert en publicist over chilipepers. De website bevat veel informatie, vaak erg specialistisch.

Marc McMullan en Julian Livsey brengen in thechileman.org een zeer uitgebreide databank van net niet alle variëteiten chilipepers, eenvoudig te doorzoeken met filter op naam, hitte, herkomst, soort. Daarnaast ook nog heel interessante artikels over pepers, bijvoorbeeld hoe ze te kweken, en ook over de ziektes en belagers van chilipepers.

Zeer leuk initiatief van Jami Hendricks, deze Facebook-groep die uitsluitend tot doel heeft om chilipeper plaatjes te posten. Social media die erin slaagt chileheads wereldwijd te verenigen. Een uitstekende uitvalsbasis naar chilipeperliefhebbers en -kwekers wereldwijd.

In afwachting van het Belgische Chili Fest, hier alvast de link naar het Nederlandse Chili Fest dat volledig gewijd is aan chili pepers. Opgestart in Nederland in 2012, in 2014 was het de derde editie. Op naar een Belgium Chili Fest in 2015?

Hot Sauce Committee is een jong bedrijf gebeten door alles wat straf is, locatie Oostende. Met een voorliefde voor Mexicaans. Gerund door 2 straffe gasten,Jonas en Stijn Deschacht.

Reacties zijn uitgeschakelt.