eetbos.be

eetbos.be

geplaatst in: Over chilis.be | 0

Duurzaam tuinieren heeft ondermeer te maken met het begrijpen en verzorgen van de bodem. Vanuit mijn hobby van de chiliteelt, ben ik ook verder gaan lezen en begrijpen hoe planten, struiken, bomen groeien, en wat dat betekent voor onze voeding en onze natuur.

Er zijn wereldwijd en ook in België al tal van initiatieven als CSA (Community Supported Agriculture), korte keten (lokaal produceren en verkopen), permacultuur, en ook voedselbossen.

Een voedselbos is een eetbare bostuin. Het verschil met een echt bos is dat er voldoende lucht en licht moet komen in een voedselbos. Een voedselbos bestaat uit bomen, hoge struiken, lage struiken, kruiden en bodembedekkers, wortels, klimmers. Bladgroen, bessen, wortels, … het meeste wat in een voedselbos groeit, is eetbaar.

Volg de evolutie van mijn voedselbos in aanleg op eetbos.be

 

Reacties zijn uitgeschakelt.