Jonge chiliplantjes lijden onder aanblijvende koude

Jonge chiliplantjes lijden onder aanblijvende koude

geplaatst in: Uncategorized | 0

De jonge chiliplantjes doen het niet zoals andere jaren, ondanks nachtelijke verwarming tot onder de 10 graden, wat in deze weken al een luxe is. Met de 1ste mei lijkt het tij te keren, de plantjes hadden een totale groeistilstand sinds een tweetal weken, en vandaag zijn ze aan de groei, ik merk dat zich bijkomende blaadjes vormen. Op de foto merk je ook aan de gele puntjes van de kiemblaadjes hoe erg ze onder de koude geleden hebben.

De plantjes stonden in uitzonderlijke omstandigheden op 3 april in de serre, het was een warme en rustige dag, en niets wees erop dat de maand die zou volgen bar koud ging worden, vooral de nachten. De topweek was de laatste week van april, ik heb gedurende die week de ramen gesloten gehouden, en de bijverwarming dag en nacht laten aanstaan, zo belachelijk koud was het ook overdag.

Het ergste lijkt nu achter de rug. Door de achterstand zal uitplanten niet eerder dan midden mei, misschien zelfs 3de week mei gebeuren. Deze week belooft wel wat goed te maken, veel zon en stijgende temperaturen, ik ga ervan uit dat de groei er nu in zit, en dat ze er in blijft.

Reacties zijn uitgeschakelt.