Bezoek aan mijn chilipeper-tunnel

geplaatst in: Uncategorized | 2

Deze zaterdag in de voormiddag kreeg ik de groep Tuinhier Ieper op bezoek – 48 bezoekers – die meteen de warmste voormiddag in jaren hadden uitgepikt om langs te komen.

Na een kwartiertje uitleg over mijn teelt van chilis (van hobby tot meer dan een hobby alleen), was de overgang naar mijn nieuwe passie, met name een voedselbos, vrij vanzelfsprekend. Het eetbos dat achter mijn tunnel ligt, gaat zijn eerste jaar door, dus is nog vrij pril, en niet zonder problemen, maar de evolutie ervan zal fascinerend zijn, en het eetbos zal groeien in een perfect samengaan van gezond verstand en puur natuur.

De chilipeperplanten staan intussen met goesting te groeien, en produceren al vrij veel vruchten die ik voor een aantal variëteiten moet afhalen zodat de planten sterker kunnen doorgroeien. Oogsten van rijpe vruchten is pas voor augustus, en vooral september.

De groep uit Ieper toonde alvast veel interesse, en dat is altijd plezant als je je passie wil delen met mensen. Dus mijn dank gaat uit naar de tuiniers uit Ieper voor een geslaagde zaterdagvoormiddag op mijn kleine chilipeperkwekerij.

2 Antwoorden

  1. Jacob

    Misschien kunnen we dit eens doen met onze FB pagina Vlaamse chili vrienden ?
    Ziet er goed uit Peter !!

  2. Dat spreekt voor zich, niet dat ik jullie nog veel kan leren he 🙂 maar het zou zeker eens leuk zijn om ervaringen uit te wisselen

Reacties zijn uitgeschakelt.