De chiliplanten zijn uitgezet in de tunnel

geplaatst in: Uncategorized | 0

Dit verlengd weekend was het zover. Ik heb de chiliplanten uitgeplant in de tunnel. Anderhalve dag werk, en vooral de vrijdagmiddag was zwaar, want hoewel de buitentemperatuur aan de frisse kant was, was het in de tunnel door de aanhoudende zon heet, eigenlijk te heet om te werken maar wat moet, dat moet, en uitstel was geen optie want er waren dit weekend nog honderden andere activiteiten gepland.

De jonge chiliplanten waren meer doorgeschoten dan vorige jaren, geen idee hoe dat komt, misschien heeft het te maken met de vele zonne-uren die ze gekend hebben in de serre tussen midden april en midden mei. Sommige hebben nu wat ondersteuning nodig, de eerste dagen, daarna rechten ze zich vanzelf en gaan ze hopelijk naar een sterke groeifase.

De grond in de tunnel voelde zeer rijk aan. Het kruid dat er groeit, bijvoorbeeld muur, heeft een intense en donkergroene kleur, die heel gezond oogt. Ik heb bio-geitenmest ingespit, en op die manier ook veel lucht toegevoegd in de grond. Daarna heb ik lavagruis gestrooid van http://www.puur-landelijk.be/ en bij het planten heb ik ook wat micosat toegevoegd in de plantgaten, dat zijn nuttige schimmels en bacteriën die de wortelgroei bevorderen.

Na het planten heb ik voldoende bewaterd via de druppelslangen. Missie volbracht. Wordt vervolgd…

Reacties zijn uitgeschakelt.