Bulgarian Carrot

geplaatst in: Chilis, Pikant | 0

Familie

Namen

Scoville

Capsicum Annuum

Bulgarian Carrot, Shipkas

12.000 – 30.000

De Bulgarian Carrot is een ongewone Europese chilipeper die ook bekend is als de ‘Shipkas’. Het is een heirloom variant. De letterlijke vertaling van heirloom is erfstuk. Het betreft hier oude rassen die rijk zijn aan kleur, smaak en vorm. Er wordt gezegd, dat deze attractieve plant, die witte bloemen krijgt, vroeger vanachter het ijzeren gordijn naar het westen gesmokkeld werd. De planten worden zo’n 60 centimeter hoog en zijn uitermate geschikt voor potten. Ze groeien snel en zijn geschikt voor koelere klimaten. Er komen vele, tot 10 centimeter grote, pepers aan die lijken op wortelen. Deze hete pepers verkleuren van groen, naar geel en uiteindelijk naar oranje. Na het opkomen en verpotten duurt het zo’n 65-75 dagen tot ze pepers krijgen. De pepers zijn knapperig en geschikt voor salsa’s, chili-jam of marinades.

 

Laat een reactie achter